söndag 8 augusti 2010

Bra utgångsläge

Den opinionsundersökning som publiceras idag ger onekligen att bra utgångsläge inför valrörelsen.

Socialdemokraterna må vara skadeskjutna och desperata men det är ändå oändligt viktigt att inte gripas av övermod. Valsegern är långt ifrån vunnen och nu gäller det att varje anhängare av Alliansen drar sitt strå till stacken och ihärdigt fortsätter med detta till vallokalerna stängts.

Alliansregeringen har visat sin stora kompetens genom det sätt på vilket följderna av den globala finanskrisen hanterats. Med de sunda statsfinanser som nu uppvisas är utgångsläget för den kommande mandatperioden mycket gott. Få länder har den gynsamma situation som Alliansregeringen grundlagt.

Denna kompetens är givetvis något som väljarna uppmärksammar och sannolikt en av grundorsakerna till det nu gynsamma opinionsläget. Oppositionen, kamraten Östros med flera, gör ibland försök att misskreditera Alliansregeringens insatser på det ekonomiska området. Obstridliga fakta gör dock att oppositionen inte framstår som särskilt trovärdig.

I valet har vi två alternativ, Alliansregeringen, med fyra väl sammarbetande partier som konkret visat sin regeringsduglighet, och den rödgröna sörjans allians, med tre partier med i grunden motstridiga åsikter på många områden.

Samma andas barn. Genom att hävda kommunistpartiets historia från 1917 gör kamraten Ohly de personer som visas på bilden till viktiga personer i partiets historia.


Värst av allt när det gäller den rödgröna sörjans allians är att den innefattar även kommunistpartiet vilket gör att både socialdemokrater och miljöpartister allvarligt riskerar sitt goda och hittills obefläckande anseende som demokratiska partier. Så länge kamraten Ohly envisas med att gång på gång peka på att hans partis historia börjar 1917 går det inte med bästa vilja i världen komma ifrån att vänsterpartiet är ett kommunistiskt parti och bör benämnas så.

För varje demokratiskt sinnad person borde det vara en självklarhet att inte rösta på den rödgröna sörjans allians så länge kommunistpartiet ingår i denna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar