torsdag 19 augusti 2010

Skattesörja kring fastigheter och förmögenhet

Rödgrön sörja

Den rödgröna sörjans kamrater håller nu på med en "spännade" diskussion inför öppen ridå. Det hela är nog bara en föraning av vad som väntar om den STORA OLYCKAN skulle vara framme och de rödgröna vinner valet. Kring den av kamraterna hjälpligt "ihopspikade" överenskommelsen om fastighetskatt verkar förvirringen vara total när också frågan om den konfiskativa förmögenhetskatten tas med.

Läget tycks vara följande:

Kamraterna tycks någorlunda överens om att villaägare som råkar bo i storstädernas attraktiva villaområden skall straffas. På taxeringsvärden över 4.5 miljoner skall utgå en extra straffskatt på 1 procent. För att i någon mån lindra de värsta effekterna av detta skall dock en begränsning göras så att ingen skall betala mer än 4 procent av sin inkomst i fastighetsskatt. Vidare börjar man nu ge sig in i resonemang om att en kommande höjning av taxeringsvärdena inte skall höja straffskatten.

Nu kanske det ändå är så att fastighetsskatten inte är det största problemet. De rödgröna kamraternas rädsla för att exponera sig allt för mycket kring denna fråga gör att man söker sig andra vägar. Räddaren i nöden är förmögenhetsskatten. Det är här den totala förvirringen börjar.

Kamraten Ohly ser här chansen att få några rejäla köttbitar till sina hungrande kommunistiska kamrater som med avsmak tvingats se kamraten Ohly bita i det, för det kommunistiska smaksinnet, mycket sura EU-äpplet. Kommunistpartiet anser här att förmögenhetsskatt även skall utgå på fastigheter och man har också vänligheten att tala om att denna skatt skall uppgå till 0.75 procent. Några begränsningsregler tycks man inte vilja veta av.

Om vi som exempel tar ett pensionärspar med en sammanlagd pension på 30000 kronor i månaden och en betald villa med taxeringsvärde på 2 miljoner kronor ger detta en skatt på 15000 kronor eller en halv månadsinkomst sett över ett år. Ett exempel på sann kommunistisk solidaritet.

Kamraten Sahlin å sin sida är även hon för dubbelbeskattning på fastigheter men utlovar en begränsning så att ingen skall betala mer än 4 procent av sin inkomst.

För pensionärsparet i ovanstående exempel innebär detta 14 400 kronor per år alltså ungefär lika mycket som kommunisternas förslag. Ett exempel på sann socialdemokratisk solidaritet.

Kamraterna Eriksson och Wetterstrand säger sig inte vilja ha någon dubbelbeskattning av fastigheter. Den möjlighet man har att driva igenom detta är sannolikt ytterst begränsad då man redan tilldelats sin köttbit i form av de utlovade kraftiga höjningarna på drivmedelsskatterna.

Hur den förmögenhetsskatt, som den rödgröna sörjans kamrater, vill införa ser ut står alltså helt skrivet i stjärnorna. Dock kan vi npg utgå ifrån att fastigheter kommer att ingå vilket innebär att pensionärer med betalda villor kommer att tillhöra de drabbade.

Förmögenhetsskatten är en konfiskativ skatt och hör inte hemma i ett sunt samhälle. Den som är sparsam och placerar sina pengar på ett klokt och nyttigt sätt skall straffas medan den som slösar eller placerar sina pengar i svårbeskattade tillgångar går fri.

I denna fråga avslöjars sig verkligen den rödgröna sörjans allians.

och för övrigt ...

... anser jag att både socialdemokraterna och miljöpartiet kraftigt solkat ned sitt hittills obefläckade rykte som demokratins försvarare genom att ta kommunistpartiet under sina armar. Ett kommunistparti vars ledare stoltserar med att partiet har en historia sedan 1917.

Samma andas barn. Genom att hävda kommunistpartiets historia från 1917 gör kamraten Ohly de personer som visas på bilden till viktiga personer i partiets historia.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar