fredag 20 augusti 2010

Den rödgröna såpoperan inledd

I Svenska Dagbladet kan vi läsa om att uvertyren till den rödgröna sörjans såpopera redan pågår nu med oväntad intensitet. Uppenbart är att man inte kan hålla sig tills dess att ridån går upp innan man inleder den komplicerade intrigen som normalt brukar utvecklas lite senare i handlingen.

Intrigen gäller i detta skede hur det påstådda skattegapet mellan pensionärer och löntagare (...som inte alls är något gap då pensionärerna inte betalar någon löneavgift på 7.49%) skall överbryggas. Att det påstådda gapet skall överbryggas är huvudrollsinnehavarna, kamraten Sahlin, kamraten Wetterstrand och kamraten Ohly, visserligen eniga om men när det gäller själva "överbryggnadstekniken" är förvirringen total.

Den ledande kommunisten i ensamblen, kamraten Ohly, menar att det hela ska ske med skattehöjningar för löntagare. Kamraten Ohly handlar här enligt den välkända socialistiska principen att "fattigdomen fördras med järnmod när den delas" vilket inte på något sätt är uppseendeväckande. I den kommunistiska principen ingår ju att staten skall fördela det mesta på ett "rättvist" sätt och att medborgarna inte skall behöva bekymra sig om användandet av sin inkomst.

Kamraten Sahlin är mera tveksam. Noterbart är dock att hon inte säger blankt nej till den kommunistiske kamratens krav utan uttrycker sig mer diplomatiskt genom uttalandet. "Min bedömning är annorlunda".

Inte heller kamraten Wetterstrand avvisar på ett klart och tydligt sätt den kommunistiske kamratens skattehöjningsiver. Kamraten Wetterstrand uttrycker sig på ett än mer inlindat och tvetydigt sätt än kamraten Sahlin gör. Kamraten säger: "Det är inget som vi är inne på. Vi tror att det finns ekonomiskt utrymme att klara av detta under de närmaste åren. Det är svårt att göra en bedömning exakt hur mycket ekonomiskt utrymme det kommer att finnas, men utifrån de bästa bedömningar vi kan göra idag tror vi att det i alla fall i huvudsak kan lösas. "

De förvirrade uttalandena från kamraterna Sahlin och Wetterstrand är på inget sätt lugnande för de löntagare som ser faran med skattehöjningar. Tvärtom, oförmågan att klart och kategoriskt säga nej till den kommunistiske kamraten, är uppseendeväckande och visar på att risken för skattehöjningar för löntagare är överhängande, om den STORA OLYCKAN skulle inträffa, att den rödgröna sörjans kamrater skulel få bilda regering.

Det är bara att hoppas att väljarna är kloka nog att lägga ned denna förvirrade såopera innan ridån går upp.

och för övrigt ...

... anser jag att både socialdemokraterna och miljöpartiet kraftigt solkat ned sitt hittills obefläckade rykte som demokratins försvarare genom att ta kommunistpartiet under sina armar. Ett kommunistparti vars ledare stoltserar med att partiet har en historia sedan 1917.



Samma andas barn. Genom att hävda kommunistpartiets historia från 1917 gör kamraten Ohly de personer som visas på bilden till viktiga personer i partiets historia.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar