torsdag 24 september 2009

Hur naiv får man vara?

Det spektakulära rånet mot värdedepån i Västberga ställer befogade frågor om polisens omdöme i vissa frågor. Att man kan lämna sina helikoptrar så obevakade att det verkar vara fritt fram att placera en bomb framför hangardörren är helt ofattbart. I synnerhet är detta ofattbart då polisens helikoptrar tidigare varit utsatta för attentat.

Polisen har en mycket viktig uppgift att skydda samhället och för detta behövs både personella resurser och kompetens. Alliansregeringens nya satsningar inom detta område är därför välkomna och bra. Dock är det inte säkert att det kommer de att lösa det problem vi sett här.

Här är det viktigt att utreda hur det kan komma sig helikotrarna lämnas obevakade? Någonstans måste det ha suttit någon som inte är vuxen sin uppgift. Är orsaken slarv, slentrian eller är det ren inkompetens?

Nu verkar både justitieministern och riskpolischefen vara inne på att helikoptrarna flyttas till militärbasen Berga, en mycket bra idé. Låt dock inte detta gå i långbänk utan flytta helikotrarna omgående

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar